Succesvol kunstmarktconcert Ootmarsum

De laatste zaterdag in augustus is voor het koor een bijzondere dag: het concert in het kader van het evenement Kunst in Ootmarsum. En we kijken terug op een succesvol kunstmarktconcert waar we dit jaar het thema Georgië opluisterden met drie Georgische liederen. Deze werden in de middag onder leiding van gastdirigente Tatiana Lina ingestudeerd in een druk bezochte repetitie in Simon en Judaskerk.

In het concert was er, naast aandacht voor klassieke werken van Mozart (delen van het Requiem) en Jenkins (delen van zijn Stabat Mater) en de bovengenoemde Georgische liederen ook tijd voor lichtere muziek in de vorm van een door Herman Koops gearrangeerde versie van Somewhere uit de West Side Story en Bridge over Troubled Water van Simon en Garfunkel. Afgesloten werd er met de prachtige liederen uit de beroemde koorfilm “As it is in heaven”, Lenas Sang en Gabriellas Sang.

Erg bijzonder was ook het optreden van Martine Velthuis op viool, die virtuositeit toonde op het instrument in stukken van onder meer Kreisler. Ze werd, net als het koor, fantastisch op piano begeleid door haar moeder Edith Velthuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s