Over ons

Het koor

Het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt werd opgericht in 1993. Op dinsdag de twintigste (april) zoals de naam al verklapt. Dirigent Herman Koops was er vanaf het begin bij.

In 1994 vond het premièreconcert plaats in de St.-Pancratiusbasiliek in Tubbergen. In de jaren daarna volgden vele grote en kleinere concerten. Gezamenlijke concerten met andere koren, maar ook veel eigen concerten met solisten en/of orkest. Het koor ging ook over de landsgrenzen. Een aantal concerten werd in Duitsland uitgevoerd, maar absolute hoogtepunten waren toch wel de concerten in Frankrijk (1995 en 2006) en Italië waar het in 2013 het 20-jarig jubileum vierde als Coro del Festival op een festival in Rome met werken van Vivaldi, Mozart en Bach.

Het koor is er trots op in 2007 en 2008 de Nederlandse en Franse premières van het ‘Requiem’ van Karl Jenkins te hebben mogen verzorgen. In 2009 bracht het koor in Tubbergen en in Ootmarsum een tweede meesterwerk van Jenkins ten gehore: het ‘Stabat Mater’. In 2014 verzorgde het koor een indrukwekkende uitvoering van ‘Ein deutsches Requiem’ van Johannes Brahms. Een concert waarvoor het koor lovende kritieken ontving! In 2016 en 2017 voerde het koor op Palmpasen ook ’Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ uit van J. Haydn. In maart 2017 concerteerde het koor in Delden met werken van Josef Rheinberger en Arvo Pärt.

In het 25-jarig jubileumjaar 2018 maakte het koor in oktober 2018 wel de geplande koorreis naar Leipzig waar onder meer samen met het Mannerchör Leipzig-Nord een concert werd geven. Het uitgestelde jubileumconcert, met prachtige uitvoeringen van Haydn’s Nelsonmis en Händel’s Coronation Anthems, vond plaats op 23 november 2019 in Tubbergen. 

En inmiddels tradities: Mardi le Vingt verzorgde in augustus 2022 voor de zesde keer het concert van de Kunstmarkt Ootmarsum. In december staan wederom de jaarlijks terugkerende Christmas Carol Dinner Parties op het programma: vijf avonden zijn we te gast bij Drostes Herberg in Tubbergen om gekleed in Charles Dickens-stijl, tussen de gangen van het kerstmenu door, een sfeervol programma te verzorgen.

Repetities

Het koor repeteert op de donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Protestantse Kerk in Tubbergen (Hattinkstraat 2).

De koorleden

Tenoren:
Jos Brummelhuis
Jef Horsthuis
Ron Koop
Dirk van Vliet

Bassen:
Ben Geuke
Pieter de Groot
Andre Koehorst
Dirk Slot
Ben Stroot
Huub Stroot

Sopranen:
Karin Holthinrichs
Majella van ’t Hul
Iris IJland
Corien Koetsier
Ingrid Koop
Astrid Koopman

Alten:
Ans Janse
Kristin Nijhuis
Wilma Schouten
Emily Slettenhaar
Janet Snijder
Marleen Wesselink

Onze dirigent

Onze dirigent Herman Koops is geboren in 1961 en volgde zijn studie pijporgel aan het Twents Conservatorium, en hij studeerde koordirectie aan het Twents Conservatorium en het Conservatorium in Zwolle. Later volgde hij ook een studie orkestdirectie aan het Conservatorium Hogeschool Enschede. Hij is momenteel werkzaam als cantororganist van de Ned. Hervormde Kerk te Ootmarsum en als vakleerkracht Muziek aan Sg. Canisius in Almelo/Tubbergen. Daarnaast is hij dirigent van het Twents Kamerkoor Mardi le Vingt in Tubbergen en van het vrouwenkoor Cantabilé in Denekamp.

Het bestuur

Voorzitter: Pieter de Groot (Almelo)
Secretaris: Astrid Koopman (Tubbergen)
Penningmeester: Dirk Slot (Rijssen)
Algemene leden: Karin Holthinrichs (Tubbergen) en Huub Stroot (Denekamp)