Vacature: dirigent

In verband met het afscheid van onze huidige dirigent, is kamerkoor Mardi le Vingt op zoek naar een opvolger. De opvolging zal in juni 2023 ingaan.

Profielschets Twents Kamerkoor Mardi le Vingt;

Mardi le Vingt is een gemengd kamerkoor met ongeveer 24 leden uit Tubbergen en omgeving en is opgericht in 1993. Het koor heeft een gevarieerd en breed, vooral klassiek, repertoire. Tijdens de repetities wordt graag aandacht besteed aan vocale techniek. De zangers van Mardi le Vingt zijn geoefende, ervaren zangers en een groot aantal is al vele jaren aan het koor verbonden. Het koor ambieert concerten te geven op een hoog niveau, met professionele begeleiding (orkest of ensemble) en solisten. Regelmatig komen de solisten uit eigen koor. Voor de komende jaren streeft het koor, in overleg met de dirigent, naar vernieuwing van haar repertoire en verjonging van haar ledenbestand. Het koor repeteert op de donderdagavond in Tubbergen.

Profiel dirigent;

Onze toekomstige dirigent heeft een opleiding koordirectie of erkende vakopleiding gevolgd. De voorkeur gaat uit naar iemand die ons koor kan begeleiden op de piano. Belangrijk is een heldere visie op ontwikkelingen in de koorwereld en de plaats van Mardi le Vingt daarin. De dirigent heeft praktische ideeën voor de wijze van repeteren en voor de ontwikkeling van de kwaliteiten van zowel het koor als de individuele koorleden. De dirigent draagt vooral bij aan het ‘plezier’ in zingen.

Specifieke wensen voor de dirigent;

  • Beschikt over uitstekende didactische en sociale vaardigheden
  • Hecht veel waarde aan een goede zangtechniek
  • Besteedt aandacht aan uitspraak, inhoud en sfeer van de muziekstukken
  • Is in staat met charisma en kunde leiding te geven aan ons koor
  • Gaat integer en respectvol om met een ieders stem en persoonlijkheid

Overige

Informatie is te verkrijgen bij de voorzitter: Pieter de Groot, tel. 06-3621 1366. Sollicitaties kunnen samen met een CV vóór 15 oktober 2022 gericht worden aan de secretaris van het koor; info@mardilevingt.nl

Ons aanbod;

We werken met een Modelovereenkomst voor Dirigenten, waarbij de salariëring plaatsvindt conform het “Advies Tarieven Dirigenten” van het Koornetwerk Nederland.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s